Biblion Recensies

Ik ben verknipt recensie
NBD|Biblion: Sinds ze als jong meisje getuige is geweest van een moord is Renee geintrigeerd door de dood en vooral het stervensproces. Naarmate ze ouder wordt, experimenteert ze door het konijn een dosis slaapmiddelen te geven, bijna het broertje van een vriendin te verdrinken en een vriendje onder water te duwen. Intussen ontdekt ze dat ze sterk op haar grootmoeder lijkt. Deze is gestorven in een psychiatrische inrichting. Als Renee volwassen is, werkt ze in een ziekenhuis en steeds vaker komt ze in de verleiding te zien hoever ze kan gaan. Uiteindelijk blijkt iemand anders nog veel kwaadaardiger te zijn. Deze thriller is ongemeen spannend. De blijkbaar erfelijk belaste Renee gaat steeds verder met haar experimenten. Vragen over haar grootmoeder worden slechts mondjesmaat beantwoord, maar Renee heeft dromen waarin ze contact heeft met haar grootmoeder. Een verrassende ontknoping zet vraagtekens bij eerdere gebeurtenissen. Het kleine lettertype is een nadeel.

(Biblion recensie, Marian Verstappen-Naus)

Ik had je zo lief recensie
NBD|Biblion: Tobias staat in een goed blaadje bij de directeur van een
metaalbedrijf en krijgt bovendien een relatie met diens dochter Jackie. Maar Tobias is een manipulator en voelt zijn positie bedreigd door Sofia, een collega die hij in diskrediet probeert te brengen. Intussen heeft hij een relatie met een andere collega. Als zijn vriendin hierachter komt, bedenkt ze een duivels plan. Deze roman wordt afwisselend verteld door Tobias, Jackie en Sofia en allemaal hebben ze hun eigen geheimen. De lezer weet meteen dat Tobias niet te vertrouwen is, maar of de andere hoofdpersonen dat wel zijn, blijft tot het einde een vraag. De ontknoping is daardoor enigszins gezocht. Het verhaal is spannend en blijft dat ook. Bij elk nieuw hoofdstuk duurt het even voor de lezer weet wie er aan het vertellen is, en dan nog blijven de motieven onduidelijk. Paperback, kleine druk.

(Biblion recensie, Marian Verstappen-Naus)

Witte Engel recensie
NBD|Biblion: De blonde 16-jarige Marian heeft een zorgeloos leven met haar ouders en jongere broertjes. Maar haar vader gedraagt zich langzamerhand erg bot tegen Marian. Hij is geinteresseerd in satanisme en lijkt in zijn dochter een prima slachtoffer te zien. Om zich te beschermen verft Marian haar haren zwart, maar dit blijkt slechts tot uitstel te leiden. Deze thriller is vooral spannend door de langzame opbouw van het verhaal. Eerst het gedrag van de vader, daarna zijn vrienden waar Marian mee kennis moet maken, ten slotte culminerend in dramatische gebeurtenissen. Het verhaal wordt verteld door de hoofdpersoon op een toon die een mengeling is van onschuld en wijsheid. Maar vooral blijft de hoofdpersoon een kind. Heel spannend en beklemmend.

(Biblion recensie, Marian Verstappen-Naus)